Boergondische kalkoen en hoen vrij van het land

Bekijk de video en zie hoe de kalkoenen elk jaar scharrelen in de natuur!

Online kunt u direct bestellen

KellyBronze kalkoenen zijn de Rolls Royce onder de kalkoenenrassen. Dit kalkoenvlees is van topkwaliteit en is een begrip in de kalkoenwereld. In 2011 werd het zelfs, als eerste kalkoen ras, met drie gouden sterren bekroond tijdens de Great Taste Award.

De KellyBronze kalkoenen zijn uniek omdat ze met de hand geplukt en gehangen worden. Dit is de traditionele manier, net als 100 jaar geleden, waardoor de smaak nog meer tot zijn recht komt. Bij KellyBronze worden de kalkoenen ‘droog geplukt’ en is dus erg arbeidsintensief. Doordat de KellyBonze niet in aanraking komt met water is droge veroudering mogelijk en wordt de houdbaarheid verlengd. De kalkoenen worden minimaal 15 dagen gedroogd en gehangen waardoor een enzym-verandering plaatsvindt. Hierdoor wordt het bindweefsel in de spieren afgebroken waardoor het vlees zo mals wordt. Ophangen kost 20% gewichtsverlies maar uiteindelijk wordt dit gecompenseerd door de enorme winst in smaak en textuur.

Ambachtelijke boeren kalkoen van het land (KellyBronze)

De KellyBronze kalkoen is de kalkoen zoals we hem hebben leren kennen uit Amerika, een donkere vogel met een bronzen rand op zijn veren. Daar komt ook de naam Kelly Bronze vandaan. Het ras is ontstaan toen Derek Kelly als enige kalkoenhouder overging van het houden van witte kalkoenen naar het bronzen ras. In die tijd werden er uitsluitend witte kalkoenen gekweekt, omdat deze in de mode waren. Doordat iedereen deze witte kalkoenen hield was er voor kleine boeren geen mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de prijs wat tot armoede leidde. Dit moest anders vond Derek Kelly en hij ging op zoek een alternatief. Hij kwam uit op de bronzen kalkoenen en is heel Engeland doorgereisd om, de enkele vogels die er op dat moment nog waren, te verzamelen. Met 350 kalkoenen en een broedprogramma op zak was het nieuwe ras KellyBronze geboren.  De rest is geschiedenis. Inmiddels is KellyBronze marktleider in de kalkoenwereld.

Bred to be wild

Kelly Bronze is een langzaam groeiend ras. De kalkoenen krijgen alle tijd en ruimte om te groeien tot een volwassen kalkoen. Het begint natuurlijk al bij de eieren, deze worden 28 dagen lang in speciale kasten gelegd. In deze ruimte wordt de temperatuur op een constant niveau gehouden zodat de eieren in alle rust uit kunnen komen. 

Als de kuikens zijn uitgekomen blijven ze 2 weken onder een warmtelamp. Daarna blijven ze nog tot 5 weken binnen en wordt de warmtelamp afgebouwd zodat ze kunnen wennen aan de buitentemperatuur. Zij zijn namelijk nog te kwetsbaar om buiten te lopen. Na deze eerste weken is het tijd om naar buiten te gaan. Ze worden verplaatst naar de vrije uitloopweides. In deze weides groeien de kuikens op tot volwassen kalkoenen.

Bij de kalkoenfarm van KellyBronze worden de kalkoenen veel later geslacht dan andere rassen. Hoe ouder de vogels hoe meer smaak ze hebben. Hierdoor heeft het vlees een fijne structuur voor een ultieme smaak beleving. Wat KellyBronze uniek maakt is dat ze invloed hebben op het volledige proces. Er is geen andere kalkoenboer in Engeland die met zoveel passie, van ei tot oven, kalkoenen houdt. Een KellyBronze is een kalkoen zoals de natuur het bedoeld heeft. 

Scroll naar top
Heeft u een vraag?