Biologische hele Kip

19,00 incl. BTW

De lekkerste kip maak je natuurlijk zelf! Heerlijk én eerlijk kippenvlees van onze Biologische boer.

Gewicht: 2,0 kg

Kiloprijs: €9,50

Biologische kip

Onze Biologische Kip is afkomstig van het Franse ras de Landkip. Dit is een langzaam groeiend ras. Hierdoor heeft het vlees langer de tijd om zich te ontwikkelen en krijgt het vlees een mooie marmering. Daarnaast zijn deze Biologische kippen zwaarder in gewicht en hebben ze een heerlijke smaak dankzij hun leeftijd.

Een bewuste keuze

Biologisch vlees is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze Biologische kip groeit op in de buitenlucht en is afkomstig van een Biologische boer. Dit boerenbedrijf moet zich aan de Biologische Normen houden die zijn vastgesteld door de Europese Unie. Deze kwaliteitsregels blijven streng gecontroleerd zodat het welzijn de dieren voorop blijft staan en gewaarborgd blijven.

De kippen krijgen uitsluitend voer uit eigen productie en hebben altijd toegang tot vers water en voedsel. Ze groeien op in de buitenlucht en hun nachtverblijf bevindt zich in energiezuinige stallen. De kippen mogen minstens 8 uur per dag vrij rondlopen in hun buitenverblijf. Hier hebben ze de benodigde ruimte om lekker rond te scharrelen in de frisse buitenlucht. Daarnaast heeft dit verblijf voldoende begroeiing en schuilmogelijkheden, zoals struiken en bomen, zodat de dieren hun natuurlijke gedrag kunnen volgen. Zo maakt u met ons Biologische vlees een bewuste keuze voor heerlijk én eerlijk Vlees.

Biologische kip zonder toevoegingen

Ons Biologische Kippenvlees is een bewuste en gezonde keuze. Kip is een veelzijdig stukje vlees wat relatief mager is. Verder is ons vlees niet bewerkt. Dit betekend dat er géén bind- of conserveringsmiddelen, E-nummers, suiker of kleurstoffen aan het vlees is toegevoegd.

Levering

Onze vers- en diepvriesproducten worden gekoeld of ingevroren geleverd. Tijdens het transport blijven de producten  in speciale  geïsoleerde dozen die zijn gemaakt van gerecycled karton. u krijgt een dag van tevoren u track en tracé toe gestuurd.

conditie

Diepvries -18

gewicht

2 kilo