Biologische Kalkoen

Wanneer mag je je vlees biologisch noemen?

Dierhouderijen mogen hun vlees niet zomaar biologisch noemen. Hiervoor moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Biologisch vlees moet met respect voor natuur, milieu en  de dieren geproduceerd worden. Het is belangrijk dat de dieren veel leefruimte, droge verblijfplaatsen en toegang hebben tot vers water en eten. Daarnaast moeten de dieren buiten kunnen leven, en zijn pijnlijke ingrepen verboden. Het voer wat de dieren krijgen is uitsluitend biologisch en het gebruik van antibiotica is zeer beperkt. 

Onze biologische kalkoenen

In 1997 zijn wij begonnen met het houden van 100% biologische kalkoenen. Onze biologische kalkoenen zijn de zogenoemde Kelly Turkey ‘s. Dit is een langzaam groeiend ras wat door zijn leeftijd meer smaak en marmering in zijn vlees krijgt. Deze kalkoenen worden grootgebracht in Duitsland volgens de Europese Bio normen. Om hieraan te kunnen voldoen moeten we ons houden aan een aantal kwaliteitseisen. Hiervoor worden regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd en toezicht gehouden. Onze dieren hebben altijd toegang tot vers water en voer, hebben stro in hun slaapverblijven, en mogen naar hartenlust rondscharrelen, wroeten en rennen in de buitenlucht. 

Uitloop

Onze biologische kalkoenen mogen tenminste 8 uur per dag vrij rondlopen in de uitloopweides. Per kalkoen is er minimaal 10 m2 gerekend, zo hebben ze genoeg ruimte om te doen en laten wat ze willen. Deze weides zijn zo ingericht dat er voldoende begroeiing en schuilmogelijkheden zijn voor de dieren. Op deze manier wordt hun natuurlijke leefomgeving het beste nagebootst en wordt de gehele uitloopweide optimaal gebruikt door de dieren. 

Uitsluitend biologische voeding

Om je vlees biologisch te mogen noemen moet je je als boer aan een aantal strenge voorwaarden houden. Onze dieren krijgen daarom uitsluitend biologische voeding. Dit betekent onder andere dat minimaal 20% van het biologische voer uit eigen bedrijf komt óf uit de regio. 

5% van het voer mag bestaan uit gangbare ingrediënten. Deze ingrediënten mogen als aanvulling dienen op het eiwit in het voer. 

De Kelly Turkey ’s krijgen ruwvoer aan het dagrantsoen. Verder mag er géén antibiotica aan het voer toegevoegd worden. 

Toont alle 7 resultaten