Limburgs Lamsschouder

28,50 incl. BTW

Gewicht: 2,4 kg

Kiloprijs: €17,50

Uitverkocht

Categorie:

lamsschouder

250 ml witte wijn
olijfolie
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse oregano
klein bosje verse tijm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de schouder rondom in met de olijfolie waarin je een paar uur lang takjes verse rozemarijn, oregano en tijm hebt laten weken. Leg de schouder in een grote braadslee in de hete oven zodat de schouder rondom mooi bruin kleurt. Keer hem regelmatig zodat de schouder rondom mooi bruin kleurt. Als de schouder bruin schenk je de wijn erbij. Plaats de braadslee nog 60 tot 75 minuten in de oven, tot de schouder gaar en goudbruin (kerntemperatuur 70 – 75°C) is. serveer de schouder in dikke plakken samen met de jus en groenten naar keuze.

Stichting het Limburgs Landschap

Hier in ons mooi Limburg, verzorgen verschillende herders de begrazing voor Stichting het Limburgs Landschap. Dit doen ze onder andere door schapen en lammeren in de bossen vrij te laten grazen en lopen. Dit is uiteraard goed voor de kwaliteit van het vlees en natuurlijk voor de dierenwelzijn.

Waarom het landschap laten begrazen met schapen?

Begrazing met schapen heeft een gunstig effect op de structuurvariatie, de soorten samenstelling en de ontwikkeling van de vegetatie. In het kader van het landschapsbeheer is van oudsher een belangrijke rol voor het schaap weggelegd.

aantal-personen

4 personen

soort

Lamsvlees

Verpakt per

1 kilo

conditie

Diepvries -18